Peonlykke! Paeonia lactiflora 'Karl Rosenfield'


Silkepeonen 'Karl Rosenfield' er bare til å dåne av! Den konkurerer høyt oppe mot den vanligste 'Sarah Bernhard' (=lyserosa). Jeg går og følger med på knoppene som blir større og større.. De er selvfølgelig vakre i seg selv, men kan ikke slå blomstringen... Noe av det som er gøy (eller kjedelig vil noen si...) med peonen er at det gjerne tar 2 år før den blomstrer og 3-5 år til den blir skikkelig staselig. På den måten kan man se den bli vakrere år for år. Min er ca 4 år gammel. Det beste tidspunktet å plante peon på er tidlig høst. Ikke plantes for dypt, gjerne med litt beinmel i jorden. Når den først er etablert og trives trenger den lite stell og blomstrer år etter år etter år
Det finnes ulike undergrupper av peoner (trepeon, bondepeon etc) og mange forskjellige navnesorter. Silkepeonen er herdig til H7, liker litt kalk i jorden og sol eller halvskygge. Den vil ha litt fuktighet, men veldrenert jord som de fleste andre. Det kan godt være leire, men tåler annet også, men den må være dyp.

Lite sykdommer, sneglene og hjortene spiser den ikke! Trenger gjerne litt støtte, bli over meteren etterhvert. Den trenger ikke å deles, men det lar seg gjøre. Høsten er også den beste tiden for det.


Peonen kan plantes som en solitærplante (alene) eller i en samplanting. (Sammen med andre)Peonen er jo nydelig som snittblomst i buketter eller vannbad!

Kommentarer

 1. Flott peon du har, nydelig farge. Ha en fin kveld, hilsen Ingeborg fra fruhaldshage

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk skal du ha! Kjekt å dele hagegleder!

   Slett
 2. Flott sort, ja! Har man først fått dilla på peoner, vil man gjerne ha flere :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja! Jeg har definitivt lyst på flere! Utfordringen er å få plass.. Til slutt planter jeg sikkert oppi ungenes sandkasse😁

   Slett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg